Tuesday, July 7, 2009

SEMINAR HALAL FOOD STANDARDS REALISATION

SEMINAR HALAL FOOD STANDARDS REALISATION 
(MS 1500:2004) & BENGKEL BISNES HALALAN TOYYIBAN PERINGKAT NEGERI JOHOR


A. Majlis Perasmian (Hall 302, Persada Johor)

8.30 pagi : Pendaftaran Peserta

8.55 pagi : Bacaan Doa

9.00 pagi : Ucapan Aluan 
YM Tengku Tan Sri Dato’ Seri Ahmad Rithauddeen Tengku Ismail
Presiden, Dewan Perdagangan Islam Malaysia 

9.10 pagi : Ucaptama dan Perasmian oleh 
Puan Fadilah Baharin
Ketua Pengarah STANDARDS MALAYSIA 

: Penyampaian Cenderamata kepada 
Puan Fadilah Baharin
Ketua Pengarah STANDARDS MALAYSIA

: Jamuan Ringan


B. SEMINAR HALAL FOOD STANDARDS REALISATION (MS 1500:2004)
(Hall 302, Persada Johor)

9.30 pagi – 10.30 pagi

Topik : Kepentingan Pengurusan Halal Secara Menyeluruh
~ Aplikasi oleh KFC Holdings (Malaysia) Bhd 
Oleh : QSR Brands Bhd/ KFC Holdings (Malaysia) Bhd 

10.30 pagi – 11.30 pagi

Topik : Keperluan Aplikasi Standards Halal MS 1500:2004
Oleh : STANDARDS MALAYSIA
Bahagian Kualiti Makanan
Kementerian Kesihatan Malaysia



11.30 pagi – 12.30 tengahari

Topik : Peluang-Peluang Bisnes Sektor Loji Penyembelihan Dan Pemprosesan Ayam serta
Pengedaran Dan Peruncitan Ayam & Daging

Oleh : Tn. Syed Abdul Rahim Syed Abdul Rashid
Agri Management Solution Sdn Bhd


B. BENGKEL BISNES HALALAN TOYYIBAN 
Masa : 3.00 – 5.00 petang

Bengkel Sektor 1 - Loji Penyembelihan Dan Pemprosesan Ayam
Fasilitator : Agri Management Solution Sdn Bhd
Lokasi : Bilik Baiduri, The Puteri Pacific Hotel

Bengkel Sektor 2 - Pengedaran Dan Peruncitan Ayam & Daging
Fasilitator : Agri Management Solution Sdn Bhd
Lokasi : Bilik Berlian 1, The Puteri Pacific Hotel


C. KLINIK USAHAWAN (Bilik Permata 3, The Puteri Pacific Hotel)
Masa : 2.30 – 5.30 petang


1. MARA
2. TEKUN NASIONAL
3. SKM 
4. BANK RAKYAT
5. SME BANK
6. PNS
7. SIRIM
8. FAMA
9. MATRADE
10. PUNB
11. JABATAN KESIHATAN NEGERI JOHOR
12. AGRO BANK
13. GIANT
14. MYDIN
15. JCORP INTRAPRENEUR MALAYSIA BERHAD (JIMB)
16. SKIM TABUNGAN EKONOMI BELIA (STEB – Kementerian Belia dan Sukan)