BAHAN-BAHAN:
Separuh sayur kobis cina
200gm udang saiz medium
5 ekor sotong-potong kecil-kecil
1 peket campuran suuhun/fuucuk-direndam hingga kembang
2 biji bawang kecil
2 ulas bawang putih
2 sudu sos tiram
1 sudu kecil minyak bijan
1 sudu kecil sos nampla
Garam secukup rasa
CARA MEMASAK :
1. Kupas semua bawang dan dimayang halus , potong sayur kobis cina dan rendam suuhun/fucuk sehingga kembang kemudian ditos dan ketepikan .
2. Bersihkan udang dan buang semua kulit serta kepala kemudian bersih sotong dan dipotong kecil-kecil . Panaskan sedikit minyak dalam frying pan dan tumis semua bawang biar sampai layu. Masukkan udang dsn sotong , sos tiram , minyak bijan , sos nampla dan kacau sampai udang/sotong separuh masak dan masukkan semua sayur kobis cina. Terus kacau supaya semua bahan mesra dan bila sayur kobis hampir layur terus masukkan suuhun/fucuk tadi serta kacau semua bahan . Jika kurang masin baru la ditambah garam dan tutup api bila suuhun dan masa.