Bahan-bahan:
Kuah kari:
-3 mangkuk santan
-5 biji bawang merah (kisar)
-4 ulas bawang putih (kisar)
-1 sm halia (kisar)
-2 batang serai (titik)
-3 sudu besar rempah kari
-1 sudu besar serbuk cili
-1 cawan hirisan ayam
-6 ekor udang
-10 biji fish ball
-5 biji tauhu bulat goring (belah dua)
-1 keping asam keeping
-garam secukupnya
-sedikit minyak untuk menumis
Isian:
-500 gm mee kuning (celur)
-1 mangkuk taugeh
-2 batang sawi
-cili merah (hiris)
-telur rebus atau telur puyuh
Hiasan:
-bawang goreng
-hirisan daun bawang
-hirisan daun sup
Cara memasak:
1. Panaskan sedikit minyak, kemudian tumiskan bahan kisar sehingga naik bau.
2. Masukkan rempah kari yang dibancuh dengan air, diikuti serbuk cili.
3. Setelah pecah minyak, masukkan santan dan kacau sehingga rata.
4. Masukkan pula isi ayam, serai dan asam keeping.
5. Setelah mendidih, masukkan garam secukup rasa.
6. Akhir sekali masukkan udang, fish ball dan tauhu goreng.
7. Setelah fish ball timbul bolehlah diangkat.
8. Masukkan mee ke dalam mangkuk, letakkan di atasnya bahan isian. Kemudian, tuangkan kuah ke atasnya dan hiaskan dengan bahan hiasan sebelum dihidangkan.
inside my head, inside my heart, inside myself, inside of me... 在我的頭上,我的心裡面,裡面我自己,在我心裡